Kommentera!

Hejsan allihopa!
Här är det bara att fråga mig om du behöver ha svar på något. Skriv och kommentera så ska jag försöka svara på det så bra jag kan med hjälp av mina kunskaper och erfarenheter. Frågorna kan till exempel röra ämnen som;

  • Blodomloppet
  • Hjärt-kärl sjukdomar
  • Matspjälkningssystemet
  • Mentalt välmående
  • Signaler till hjärnan
  • Passande träningsformer
  • Huden
  • Skelett och muskler

M.V.H /Moa

 




Jag behöver ändra livsstil, nu

Hej, jag heter Ubbe och jag skriver till dig i samband med min alltmer bristande hälsa. Jag bor i Solna och är 47 år. Jag har ingen familj och har rökt från tidig ålder. Jag motionerar aldrig mer än att jag går till närbutiken och köper cigaretter tre gånger i veckan. Varje gång jag handlar köper jag 4 paket, alltså röker jag ca 12 paket i veckan. Och på somrarna tar jag ibland bussen ner till stranden där jag tar en simtur. Det tycker jag är riktigt kul, men jag åker inte dit ofta.

 Jag känner ingen motivation att gå upp på mornarna förutom att jag måste gå till mitt arbetsrum och arbeta då jag varken har familj eller husdjur. Jag har ett välbetalt jobb som programmerare av nya virusprogram till datorer och inkomsten räcker gott och väl till mitt levnadssätt. Kontoret ligger ca två kilometer hemifrån men jag går aldrig dit, om jag behöver ha kontakt med min chef ringer jag bara. På helgerna brukar jag gå och hälsa på en kär vän. Sedan tre år tillbaka när hon dog i en bilolycka har jag varit vid hennes grav varje helg. När hon dog började jag ta avstånd från mina andra vänner och min bästa vän Johan. Jag tror att detta kan vara en av anledningarna till varför jag lever som jag gör. Jag har redan försökt att glömma och gå vidare men det kommer alltid tillbaka.

Förra året när jag var på läkarundersökning fick jag veta ännu fler oroande nyheter som jag inte haft lust eller ork att göra något åt.  Jag har högt blodtryck, problem i knät (meniskskada), ont i ryggen och är överviktig. När jag tänker på mitt ensamma liv blir jag ofta väldigt nere och ledsen och då äter jag. Jag äter väldigt mycket, och det är inget problem ekonomiskt eftersom jag har bra med pengar. Depressionen börjar nu bli värre och jag klarar det snart inte mer! Jag behöver som sagt hjälp med att reda upp mitt sätt att leva på och det snart.


Såhär ser en typisk dag ur för mig:

10.00        Jag går upp och äter en frukost bestående av två billys pizzor

10.30        Sätter mig i mitt arbetsrum och börjar arbeta

12.30        Äter lunch. Lite olika saker varje gång, men mest pajer och köttbullar med 
                 läsk

13.00        Fortsätter med programmerandet av virusprogrammen

15.00        Röker ett par cigg

16.30
        Jobbar

18.00        Röker ett tag

19.00        Ser på film och äter något litet snack, kanske chips eller lakrits
  
22.00        Sover

/Urban Hurdinath


Hej!

Här kommer jag att skriva om en sund livsstil. Denna sida inriktar sig till största delen till Ubbe, min klient som har svåra problem med depression, övervikt, problem med ryggen, problem med knäna och högt blodtryck. Men självklart är alla som har liknande problem eller svårigheter välkomna att ta del av innehållet. Du kan leta efter frågorna här eller kontakta mig om du har några frågor! 

Till Ubbe: Håll dig uppdaterad, läs och ta till dig av allt jag skriver. Allt kommer inte att vara enkelt, det blir en utmaning. Men jag vet att du kan klara det! Kom ihåg att följa instruktionerna noga eftersom du behöver fullborda alla steg för att få en hälsosammare tillvaro.

Hoppas ni kommer att ha nytta av informationen. Kom ihåg att du måste vara beredd att anstränga dig för att få ett så glädjefyllt och sunt liv som möjligt!

M.V.H //Moa

                                                                           OBS!
Detta är en skoluppgift som jag gör i samband med NO:n där jag ska hjälpa till att förbättra min klients livsstil. Jag är med i tävlingen Webbstjärnan som är till för skolelever.


RSS 2.0